Fotografia Artistica

Fotografia este o pasiune. Totusi, chiar si cei pasionati pot avea uneori rezultate dezamagitoare, in loc de fotografii bune. Si asta pentru ca ceea ce percepem cu mintea noastra difera de ceea ce inregistreaza camera.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
Primul pas pentru a remedia aceasta contradictie este de a invata diferentele dintre ce vedem noi si ce realizeaza camera. Am acoperit aceste aspecte in lucrarea mea Mastering Lansdscape Photography, si nu o voi mai aborda in aceste pagini.



Daca fotografia documentara urmareste redarea subiectului intr-o forma exclusiv descriptiva, fotografia artistica intentioneaza sa reprezinte emotiile artistului in fata subiectului.

A avea o viziune si un stil personal este foarte important, mai ales in fotografia de peisaj, deoarece marea majoritate a locatiilor sunt locuri publice si sunt accesibile tuturor. Deseori putem vedea fotografii ale aceluiasi loc, realizate de fotografi diferiti, dar care obtin rezultate diferite.

Diferentele nu sunt date de abilitatea lor tehnica de a fotografia acel peisaj, ci, mai ales, de viziunea lor asupra acelei locatii, viziune transpusa prin imaginia, creativitatea si interpretarea personala a alor locuri. Ce face lucrarile noastre deosebite este capacitatea de a fi noi insine, de a avea o viziune unica asupra locului si de a cunoaste cum sa transpunem viziunea noastra intr-o fotografie.

* Nota: Fotografiile sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.


2 comentarii: